Tarta cremoasa de banane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cremoasa de banane este o tarta aromata, usor de preparat si pe placul tuturor. Servita rece, tarta se decoreaza cu frisca batuta spuma si cu o cupa de inghetata.

Ingrediente

    • aluat de foitaj
    • 50 gr faina alba
    • 1/4 lingurita sare
    • 400 ml lapte
    • 2 linguri de unt
    • 3 galbenusuri de ou
    • 1 lingura esenta de vanilie
    • 4 banane feliate

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o  cratita amesteati zaharul, faina si sarea, apoi adaugati trepatat laptele, ametsecand usor si continuu. Puneti cratita pe foc mediu, amestecand constat pana cand se topeste zaharul si compozitia este omogena. Lasati amestecul sa fiarba 2 minute, apoi dati-l deoparte.
  2. Se amesteca o cantitatae mica din compozitia  fierbinte cu galbenusurile de ou batute usor, si se incorporeaza imediat in restul de amestec fierbinte. Puneti iarasi cratita pe foc 2-3 minute, amestecand continuu, apoi dati deoparte si adaugati unutl si esenta de vanilie. Omogenizati compozitia astfel incat untul sa se topeasca si se fie bine incorporat in compozitie.
  3. Intindeti foietajul putin cu sucitorul, apoi tapetati cu el o forma de tarta intepandu-l din loc in loc cu furculita. Repartizati peste blat rondele de banana copata si turnati amestecul caldut.
  4. Introduceti tarta in cuptorul fierbinte si coaceti 15-20 de minute, pana cand se intaresca crema, iar aluatul este rumenit, apoi scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca bine de tot inainte de a o felia si servi.

Recomandari

Tarte