Tarta cu capsuni- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu capsuni trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si aromata, numai buna cu o cupa de inghetata.

Ingrediente

    • aluat foitaj
    • 750 gr capsune proaspete
    • 250 gr zahar tos alb
    • 70 gr faina alba
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 2 linguri unt

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati zaharul cu faina si scortisoaar, apoi turnati amestecul petse capsunele curatate si spalate, agitand usor castronul ca sa se omogenizeze.
  2. Desfaceti foitajul, intindeti putin cu un sucitor, apoi asezati-l in tava de copt, acoperind si margilie laterale. Asezati in tava  amestecul de capsuni, apoi asezati untul taiat cubulete si acoperiti cu o alta foaie de aluat, sigiland marginile prin apasare. Cu un cutit ascutit taiati 4-5 fante ca sa poata iesi aburul format in timpul coacerii.
  3. Introduceti  tava in cuptorul incins pentru 35-45 de minute, la foc moderat, apoi, cand este gata scoateti-o din cuptor si lasati sa se racoreasca 20 de minute dupa care  puneti-o pe un gratar ca sa se raceasca bine de tot.

Recomandari

Tarte