Tarta cremoasa cu capsune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta tarta cremoasa cu capsune poate fi o senzatie la un pranz in milocul familiei.Ea poate, de asemenea, sa fie foarte usor confundata cu un tort.Si de ce nu, daca este foarte delicioasa!

Ingrediente

    PENTRU DECOR:

    • 500 gr capsune
    • 1 plic gelatina

    PENTRU BLAT:

    • 150 gr faina
    • 75 gr zahar
    • 75 gr unt
    • 2 oua
    • 20 ml lapte dulce
    • 1 plic praf de copt
    • sare

    PENTRU CREMA;

    • 450 ml lapte dulce
    • 2 oua
    • 150 gr zahar
    • 2 plicuri gelatina
    • 50 ml apa rece
    • 50 gr smantana
    • 500 ml frisca lichida

     

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. Se  incorporeaza untul si se continua mixarea, adaugand treptat albusurile batute spume cu putina sare. Se incorporeaza laptele dulce si se presara faina amestecata cu praful de copt, amestecand compozitia cu o spatula de lemn cu miscari de jos in sus.
  2. Compozitia de aluat se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, si se coace la cuptor, la foc moderat pentru 25 de minute.
  3. Intre timp, se prepara crema.Freaca galbenusurile cu zaharul. Incorporeaza 150 ml lapte si se amesteca usor la bain-marie pana se topeste zaharul. Se da de pe bain-marie si se lasa sa se racoreasca.
  4. Cand s-a racorit se adauga gelatina dizolvata in 50 ml de apa rece. Se incorporeaza albusurile batute spuma, smantana si frisca lichida batuta spuma.Se amesteca totul si se adauga restul de lapte.
  5. Se intinde crema pe blatul copt si racorit, se aseaza deasupra capsunile si se adauga gelatina dizolvata. Tarta se da la rece inainte de a fi consumata minim 3 ore pentru ca gelatina sa aibe timp sa se intareasca.

Recomandari

Tarte