Supa de sparanghel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de sparanghel este o supa cu un gust un pic mai exotic.Este de prefarat ca supa sa se consume rece, fiind mult mai delicioasa servita chiar si cu cuburi de gheata.

Ingrediente

    • 500 gr sparanghel
    • 150 ml smantana
    • 2 cepe
    • 50 gr unt
    • 1 lingurita faina
    • 2 oua
    • sare
    • 1,5 litri apa

Instructiuni de preparare

  1. Se spala tulpinile de sparanghel, se rup varfurile, iar tulpinile ramase se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand incepe sa dea in clocot, se scoate sparanghelul, iar in apa se adauga varfurile fragede. Se lasa sa dea in 2-3 clocote.
  2. Intre timp, se amsteca intr-un ibric, pe foc mic, faina cu untul topit si smantana in care s-au batut 2 galbenusuri. Se amesteca continuu, iar cand incepe sa se ingroasa se opreste focul,iar amestecul se adauga in supa cu varfurile de sparanghel.
  3. Se amesteca bine totul, se lasa sa mai dea in 2-3 clocote si se opreste focul. Supa ar trebui sa aibe consistenta unei creme, si se serveste cu crutoane de paine prajita la cuptor.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri