Bors de loboda-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de loboda este un bors de primavara plin de vitamine si revitalizant.

Ingrediente

    • 3 cartofi
    • 3 morcovi
    • 1 gulie cu frunze
    • 4-5 legaturi de loboda rosie
    • 1 legatura de ceapa verde
    • 3 fire de usturoi
    • 1 lingura cu bulion de rosii
    • sare
    • 1 l bors
    • 1 legatura de marar
    • 4-5 fire de leustean
    • 4 linguri cu orez
    • ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata cartofii, gulia si morcovii, se spala, se taie romburi mici si se pun sa fiarba in apa calda timp de 10 minute.
  2. Frunzele de gulie, loboda, ceapa si usturoiul se curata de partea vesteda, se spala sub jet de apa rece, se taie fasii de 1 cm si se pun la fiert cu morcovii si cartofii.
  3. Dupa 20 minute se adauga orezul fiert si limpezit, sarea necesara, bulionul de rosii desfacut in apa rece si putin ulei (facultativ). Se clocotesc impreuna 1 minut apoi se acreste supa cu bors fiert separat si spu- muit si se presara deasupra marar si leustean tocate impreuna
  4. Borsul de loboda se serveste cald sau rece cu paine sau mamaliga si cu ardei iute alaturi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri