Bors de hribi uscati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de hribi uscati trebuie sa il incercati deoarece este foarte energizant si racoritor, perfect pentru zilele de post.

Ingrediente

    • 250 gr hribi uscati
    • 1 ceapa
    • 500 ml bors
    • 1 lingura cu faina
    • 2 morcovi
    • 1/4 varza cruda sau murata
    • 50 ml cu ulei
    • 200 gr zarzavat de ciorba
    • leustean uscat
    • 1 lingura cu bulion de rosii

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se spala hribii, se lasa in apa rece 1 ora, se arunca apa si se pun intr-un vas cu apa calda. Se dau in clocot 5 minute, se scurg, se lasa in farfurie.
  2. Se toaca varza si ceapa, se calesc in ulei pana cand ceapa devine transparenta. Se presara amestecul cu faina si se coloreaza cu bulion de rosii desfacut intr-o ceasca mare cu apa calda. Se fierbe cu vasul acoperit 5 minute, se pun hribii tocati peste legume, tot acum se pune zarzavatul de ciorba spalat cu apa rece si scurs, morcovii taiati julien sau trecuti pe razatoare si sare.
  3. Se fierbe supa acoperit 20 minute si se acreste cu bors fiert separat. Se presara deasupra leustean uscat, bine faramitat, se clocoteste borsul 1 minut si se stinge focul.
  4. Borsul de hribi se serveste cald, cu paine proaspata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri