Supa de dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de dovleac etse o supa plina de vitamine si cu un efect puternic revitalizant, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 1 dovleac copt
    • 1 radacina de patrunjel
    • 1 telina
    • 4 morcovi
    • 1 mana de taitei
    • 1 ardei gras
    • 1 legatura patrunjel
    • 30 ml ulei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata dovleacul de coaja, iar miezul si samburii se pun la fiert intr-o oala cu 4 litri de apa.
  2. Se curata 3 morcovi si radacina de patrunjel si se pun in supa, se adauga apa rece, sare si piper, iar spre final se pune ardeiul gras si verdeata. Ultimul morcov se da pe razatoarea mica, apoi se caleste in ulei incins, adaugandu-l apoi in supa. Morcovul calit ii va da un aspect lucios si o culoare intensa. Dupa ce au fiert legumele, se strecoara supa, iar morcovii se dau deoparte.
  3. Se adauga la final taiteii in supa si lasa sa dea intr-un clocot, apoi adaugi sare si piper, dupa gust. Cand servesti supa, se pot adauga rondele de morcovi fiert si patrunjel verde tocat fin.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri