Ciorba norvegiana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba norvegiana este o ciorba de peste foarte gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 400 gr peste (crap)
    • 100 gr costita
    • 100 gr ceapa
    • 100 gr morcovi
    • 100 gr telina
    • 100 gr ardei colorat
    • 200 gr cartofi
    • 100 gr smantana
    • 1 ou
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 2 portii

Timp de preparare 60 minute

  1. Tai costita in felii, apoi in bucati mai mici, pe care le pui in vasul pentru gatit, le lasi sa se topeasca si sa se rumeneasca putin, apoi le scoti.
  2. Cureti legumele, le speli si le tai fideluta, cu exceptia cartofului pe care il tai cubulete.
  3. Cureti pestele, il speli si il portionezi. In grasimea ramasa de la costita, calesti legumele, fara cartofi, pana se vor inmuia, apoi adaugi circa 1,5 litri de apa si imediat pui cartofii.
  4. Cu 10 minute inainte ca preparatul sa fie gata, adaugi pestele, sarezi si reduci focul la minimum.
  5. Galbenusul il amesteci impreuna cu smantana, iar cand ciorba este gata, o dregi cu acest amestec. Servesti ciorba presarata cu bucatele de costita prajita.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri