Ciorba cu maruntaie de pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba cu maruntaie de pui se poate prepara si din pulpe sau piept de pui, fiind o ciorba foarte apreciata de copii.

Ingrediente

    • 500 gr maruntaie de pui: inimi, pipote, gaturi
    • 1 morcov
    • 1 radacina de albitura
    • 1 ceapa
    • 1 radacina de telina
    • 100 ml smantana
    • 2 oua
    • 1 lingura faina
    • 1 lamaie
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • 1 legatura marar
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ceapa, morcovii, telina si albitura se curata, se spala si se toaca marunt. Se spala maruntaiele, se curata si se fierb in apa rece cu putina sare. Dupa ce se aduna spuma, se adauga zarzavaturile si se mai fierb o jumatate de ora.
  2. Se prepara un sos din faina, smantana, galbenusurile de la cele 2 oua si zeama stoarsa de la o lamaie.
  3. Cand sunt fierte legumele, se adauga in ciorba acest sos, se potriveste gustul cu sare si piper, se mai lasa pe foc vreo 5 minute, iar cand este gata, se presara verdeata tocata marunt.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri