Bors rusesc de post

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul rusesc de post este un preparat de post care va poate ajuta si la detoxifiere in curele de slabire.

Ingrediente

    • 250 gr fasole boabe alba sau pestrita
    • 1 sfecla rosie
    • 1/2 varza cruda
    • 2-3 cartofi
    • 1 ceapa
    • 1 l bors
    • patrunjel tocat
    • sare
    • 2 linguri cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 persoane

  1. Se alege fasolea bob cu bob, se spala, se pune la fiert acoperita cu 3 masuri de apa. Se fierbe cu vasul acoperit la foc domol.
  2. Se curata varza si sfecla, se spala, se taie, betisoare (sfecla) si se toaca fasii (varza), se pun sa fiarba cu apa fierbinte intr-un vas mai mare. Dupa 30 de minute se trece fasolea peste sfecla si varza, se pun cartofii spalati si taiati romburi mici peste restul legumelor, se lasa sa fiarba cu ceapa tocata marunt si 1 lingura cu sare.
  3. Se acreste cu bors fiert separat, cand legumele au fiert, se clocotesc impreuna 1 minut, se presara deasupra patrunjel tocat si se da fata mancarii cu ulei crud (facultativ).
  4. Borsul rusesc de post se serveste cald sau rece, cu paine proaspata si ardei iute alaturi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri