Bors de crap

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de crap este un bors pescaresc foarte aromat, gustos si sanatos.

Ingrediente

    • 1 kg crap
    • 1 l apa
    • 500 ml bors
    • 2 cepe
    • 1 radacina patrunjei
    • 2 ardei grasi
    • 2-3 rosii sau un pahar cu suc de rosii
    • 1 pastarnac
    • sare
    • piper
    • leustean
    • 1-2 linguri orez

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii

Timp de preparare 90 minute

  1. Cureti pestele, il speli bine, il sarezi si il lasi intr-o farfurie. Ai grija sa nu uiti sa indepartezi osul triunghiular de la capul pestelui, care este foarte amar.
  2. Cureti ceapa si o tai marunt, dupa care o asezi la foc, cu apa si o lasi sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca, adaugi zarzavatul curatat, spalat si tocat marunt si orezul.
  3. Dupa ce zarzavatul si orezul sunt bine fierte, adaugi pestele.
  4. Cand ciorba incepe sa clocoteasca, torni borsul fiert separat, caruia i-ai luat spuma si rosiile fara pielite si samburi, taiate felii sau, in lipsa, sucul de rosii. Potrivesti gustul de acru si de sarat Consumi borsul de peste cu leustean verde tocat marunt, presarat deasupra. Este un bors lejer si gustos.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri