Sos spaniol

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul spaniol este foarte aromat si gustos, fiind un sos perfect pentru carnea de pui si vita.

Ingrediente

    • 1 lingura cu unt
    • carne de vitel, de pasare, de vanat - in proportii nedefinite
    • 100 gr sunca
    • 100 gr slanina
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 4-5 cuisoare
    • sare
    • buchet aromat (2 fire de busuioc, 2 fire de telina, 4-6 fire de patrunjel, 1 frunza de dafin),
    • 1 lingura cu faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Puneti untul intr-o cratita adanca, adaugati carnea taiata felii potrivite, sunca, slanina felii subtiri rumenite si stingeti cu apa calda. Lasati sa fiarba pana cand carnea se poate consuma si sosul a scazut de tot.
  2. Adaugati in cratita o lingura cu faina, amestecati si subtiati cu apa calda. Puneti tot acum: cuisoare, sare, buchetul aromat, ceapa si morcovul taiate bucati. Cand a dat in clocot, umpleti cu 2 litri de apa calda si fierbeti la foc mic timp de 2 ore. Stingeti focul, lasati sosul sa se raceasca, strecurati.
  3. Cand sosul este gata poate fi folosit langa orice fel de mancare (fara peste). Daca ramane, sosul poate fi pastrat in sticla, la frigider.

Recomandari

Sosuri