Sos ardelenesc de mustar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul ardelenesc de mustar etse un sos foarte aromat si usor de preparat, el fiind la fel de gustos cald sau rece.

Ingrediente

    • 100 gr mustar
    • 100 gr faina
    • 200 gr smantana
    • 500 ml supade carne/oase
    • 100 gr unt
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri otet
    • 2 linguri sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune untul la incalzit, apoi se adauga faina dizolvata in 100 ml apa, se toarna smantana, supa de carne/oase, otetul si sare si se fierb la foc moderat, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
  2. Se adauga mustarul si zaharul, si se mai lasa inca 15 minute sa fiarba impreuna.
  3. Sosul ardelenesc de mustar se serveste cald la rasolul de vita,pasare, 

Recomandari

Sosuri