Sos pentru peste fiert-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest sos pentru peste fiert este foarte bun la salau.

Ingrediente

    • 500 ml apa
    • 1 ceapa
    • cimbru
    • maghiran
    • 175 ml vin alb
    • verdeata
    • 1 lingura cu otet
    • 3 linguri cu ulei
    • sare
    • stafide mici

Instructiuni de preparare

  1. Alegi peste alb, care este fad la gust, il speli, il cureti de solzi, il tai daca este mare sau il pui intreg (daca este mai mic) intr-o cratita cu gura larga. Il acoperi cu apa, vin, otet si ulei, apoi pui ceapa taiata in patru, stafidele alese si spalate si ulei dupa dorinta.
  2. Sarezi dupa gust si fierbi pestele la foc mic 20-30 minute. Pestele sa fie stiuca sau salau. Cand este gata, il servesti cu sosul in care s-a facut, cu verdeata tocata deasupra.

Recomandari

Sosuri