Sos de fructe pentru peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de fructe pentru peste este un sos dulce, aromat delicios atat rece cat si cald.

Ingrediente

    • 10-12 prune uscate
    • 10-12 visine bine coapte
    • 1 ceapa
    • 2 linguri cu ulei
    • 200 ml vin alb
    • 2-3 linguri boabe de agurida
    • piper boabe
    • cuisoare
    • scortisoara pisata
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Tai ceapa marunt si o prajesti 3-4 minute in ulei, apoi o pui sa fiarba in vin alb.
    Tot aici pui si fructele fara samburi, rupte bucati mici, zeama de agurida pe care o iei de la boabele pisate, piper boabe, cuisoare, scortisoara pisata si sare.
  2. Dupa 15 minute de fierbere la foc mic, rastorni sosul peste pestele fiert sau dat la cuptor cu bucati de lamaie sau cu putin otet.
  3. Servesti sosul cald sau rece, cu legume fierte, puse in jurul platoului cu peste care poate fi un crap mare, caras sau scrumbie proaspata.

Recomandari

Sosuri