Salata de vinete cu rosii coapte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de vinete cu rosii coapte este o salata dietetica, delicioasa care cu siguranta va fi pe placul tuturor. Aroma fina si delicata va face ca aceasta salata sa o preparati si in zilele de post.

Ingrediente

    • 1 vanata
    • 2-3 rosii
    • 5-6 linguri ulei de floarea soarelui
    • 1 ceapa rosie
    •  sare

Instructiuni de preparare

  1. Coacem legumele pe tabla sau la jar pana ce se inmoaie foarte bine pe toate partile. Le scoatem pe un fund de lemn, le lasam sa se racoreasca putin dupa care taiem vanata pe lungime si curatam miezul cu o lingura de lemn.
  2. Taiem si rosiile in doua si curatam miezul cu o lingura de lemn. Daca va deranjeaza samburii rosiei ii puteti indeparta si puteti folosi numai pulpa.
  3. Punem miezul vinetei si al rosiilor intr-o strecuratoare de plastic si lasam sa se scurga cca 2-3 ore dupa care le transferam pe un fund de lemn si le tocam cu muchia unei linguri sau cu cutitul.
  4. Dupa ce am tocat vinetele si rosiile, incepem sa adaugam treptat uleiul, lingura cu lingura pana atingeti consitenta dorita. Puteti sa puneti mai mult ulei daca va place mai cremoasa. La sfarsit adaugam ceapa tocata foarte fin si sarea.

Recomandari

Salate