Salata de scrumbii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de scrumbii este o salata aperitiv delicioasa si plina de vitamine, pe care o puteti servi atat ca salata apertiv cat si ca fel principal.

Ingrediente

    • 500 gr fasole verde
    • 500 gr cartofi noi
    • 2 rosii
    • 2 scrumbii sarate sau afumate
    • 2 castraveti murati
    • 10-12 masline
    • 2 oua
    • marar tocat
    • 2 linguri cu otet
    • 4 linguri cu ulei
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti fasolea de codite si de varfuri, o pui sa fiarba in apa care clocoteste. Fierbi cu vasul acoperit.
  2. Speli cartofii cu o perie moale, ii pui sa fiarba in apa calda, ii lasi pana cand coaja le crapa usor. ii cureti cat sunt calzi, ii tai cuburi mici si-i stropesti cu o lingura cu ulei. Scoti fasolea, o scurgi si o racesti, o tai felii de 2-3 cm. Asezi in castron adanc si amesteci usor cu cartofii. Lasi scrumbiile in apa calda sau in lapte dulce ca sa-si piarda sarea sau fumul, le cureti dupa 2 ore de oase si de piele, le tai felii si le asezi peste legumele fierte.
  3. Din ulei, otet, sare si piper macinat faci un sos omogen in care adaugi castravetii murati, taiati cuburi mici. Torni sosul in castron peste amestecul de legume, amesteci usor, decorezi cu felii de ou fiert tare, masline fara samburi si marar tocat. Lasi castronul la rece  o ora, servesti cu paine de casa si vin alb.

Recomandari

Salate