Salata de orez cu ton si portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de salata de orez si ton cu portocale este foarte usor de facut si in acelasi timp revigoranta in zilele calduroase de vara.

Ingrediente

    • 250 gr conserva de ton bucati
    • 200 gr porumb boabe din conserva
    • 200 gr mazare boabe din conserva
    • 2 linguri de unt
    • 2 portocale mari
    • 1/2 lamaie
    • 300 gr de orez cu bob lung (sau orez nedecorticat dupa preferinta)
    • 2 linguri de maioneza
    • 2 gogosari
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Cureti portocalele de coaja si le feliezi, dupa care le calesti in unt pe ambele parti. In grasimea ramasa prajesti orezul pana prinde o culoare  aurie, apoi acoperi cu apa si lasi sa fiarba la foc mic fara sa mai amesteci.
  2. Scurgi mazarea si porumbul, tai fasii  gogosarul, maruntesti putin tonul si le amesteci pe toate intr-un bol.
  3. Incorporezi orezul in amestecul facut si adaugi maioneza doar inainte de a servi salata.
  4. Aceasta salata poate fi innobilata si cu cateva bucatele de branza, optional feta sau tofu.

Recomandari

Salate