Salata cu piept de pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ce ziceti de o salata delicioasa? Va propun o salata cu piept pui si legume si fructe. Se face rapid si este un fel de mancare complet continand foarte multe vitamine de care avem nevoie in cursul unei zile.

Ingrediente

    • 1 piept de pui
    • 2 dovlecei
    • 4 rosii mari
    • 1 ardei gras galben
    • 2 mere
    •  o mana de salata ruccola
    • 3 linguri ulei
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Pieptul de pui se dezoseaza daca e cazul, se indeparteaza pipelita si se spala cu apa rece, apoi se lasa la scurs. Se sterge cu servete absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti si se pune pe gratarul incins.
  2. Dupa 10 minute se intoarce carnea pe partea cealalta si se lasa 5 minute, apoi se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Cand pieptul de pui s-a racit, se taie felii sau cubulete care se pun intr-un bol incapator.
  3. Dovleceii se spala bine, nu se indeparteaza coaja si se taie felii  mari crae se pun pentru 2 minute pe gratarul incins, apoi se lasa sa se raceasca.
  4. Ardeiul se curata, se spala, apoi se taie felii si se pun peste carnea de pui si dovlecelul la gratar.
  5. Merele se curata de  coaja si de seminte, apoi se taie cubulete care se pun in bolul cu restul de ingrediente.
  6. Frunzele de ruccola se spala, se lasa sa se scurga de apa si se pun si ele in castron, peste care se adauga rosiile taiete feliute. Daca se pun rosii cherry este suficient daca le taiati numai pe jumatate.
  7. Se amesteca salata si se condimenteaza cu sare si piper daca este cazul. La final se stropeste totul cu ulei si se serveste imediat.

Recomandari

Salate