Cosulete cu salata de peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cosuletele cu salata de peste fac deliciul oricare mese in familie sau la petreceri.Se pot servi ca antreu sau ca fel principal.Datorita faptului ca se serveste rece,este ideala dupa o zi de plaja dau dupa o zi de munca obositoare.

Ingrediente

    • 400 gr file de cod
    • 100 gr somon afumat
    • 150 gr mazare din conserva
    • 1 castravete murat
    • 1 dovlecel
    • 3 cartofi
    • 100 gr maioneza

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina
    • 250 gr unt
    • 6 galbenusuri
    • 1 lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina intr-un castron, apoi se adauga untul la temperatura camerei. Se framanta cu degetele pana se obtine un aluat nisipos, peste care se adauga galbenusurile de ou, unul cate unul, putina sare si putina coaja rasa de lamaie. Se framanta pana de obtine un aluat neted, care se acopera cu o folie de plastic si se baga la frigider cel putin 3 ore. De preferat este sa faceti aluatul inainte cu o zi.
  2. Se pun pe foc doua vase cu apa in care s-a pus putina sare. Intr-unul se adauga cartofii curatati iar in celalalt de pun fileurile de cod. Dovlecelul se curata de coaja si se opareste si el pentru cateva minute in apa fierbinte.
  3. Fileul de cod cand este fiert se scurge de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se taie bucati potrivite care se pun intr-un castron incapator. Se adauga cartofii fierti, raciti si taiati cubulete, castravetele murat taiat cubulete mici, mazarea, dovlecelul taiat cuburi iar la sfarsit se adauga somonul afumat rupt fasii. Se amesteca salata, peste care se adauga maioneza si se potriveste gustul de sare si piper.
  4. Se intinde aluatul, din care se decupeaza cercuri  care se pun in forme mici de tarta unse cu ulei. Din loc in loc se inteapa cu furculita.Se pun formele in cuptorul incins, si se coc timp de 20-25 de minute.
  5. Cand formele sunt gata se lasa sa se raceasca, se scot din forme si se umplu cu salata care intre timp a stat la rece. Din momentul in care formele s-au umput cu salata se servesc imediat.

Recomandari

Salate