Salata de linte galbena

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Nimic mai simplu inedit si gustos decat aceasta salata de linte galbena. Salata de linte este un preparat obisnuit in bucataria indiana. Va recomandam aceasta salata de linte rosie, pentru ca este gustoasa si hranitoara.delicioasa in zilele de post.

Ingrediente

    • 350 gr linte galbena
    • 1 morcov mare
    • 1 fir de praz(partea alba)
    • 1 cartof mare
    • 1 mar

    PENTRU SOSUL VINEGRETA:

    • 3 linguri de ulei de masline
    • 1 lingura de otet alb
    • 1 lingurita de mustar
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Speli lintea in mai multe ape, o fierbi 3 minute in apa clocotita, o strecori si o acoperi cu apa fierbinte. Adaugi morcovul taiat cubulete, cartoful taiat bucati mari, putina sare si le fierbi la foc mic,sub capac 25 minute.
  2. Dupa ce au fiert le strecori cu ajutorul unei site dese si le asezi intr-o salatiera.
  3. Dupa ce legumele s-au racit adaugi prazul taiat rondele si marul curatat de coaja si ras pe razatoarea mare.
  4. Separat amesteci mustarul cu uleiul de masline,adaugi otetul,sare si piper. Cu sosul obtinut asezonezi salata.
  5. Dupa ce ai adaugat sosul vinegreta la salata este indicat sa o servesti imediat. Daca o mai lasi  sa stea gustul ei se va schimba.
  6. Pentru asezonarea salatei este indicata zeama de lamaie, care ii da o aroma speciala.

Recomandari

Salate