Salata de heringi-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de heringi este o salata aperitiv foarte gustoasa, mai ales daca este servita rece.

Ingrediente

    • 2 heringi desarati
    • 1 ceapa
    • 150 ml ulei
    • 1/2 lamaie
    • masline
    • 1 felie de franzela
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Heringii se desareaza 1 ora in apa rece, se curata de oase, se dau prin masina de tocat si se pun in castron adanc. Se stoarce deasupra zeama de la jumatate de lamaie si se amesteca usor, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, frecata cu sare si spalata in apa rece. Peste amestec se pune o felie de paine inmuiata in apa rece, dupa care se omogenizeaza folosind o lingura de lemn. Uleiul se adauga treptat si se freaca intr-un singur sens, ca la maioneza.
  2. Cand amestecul arata ca o pasta omogena, se pune pe un platou, se garniseste cu jumatati de masline si se lasa la rece 1 ora. Se fac tartine cu franzela proaspata care se servesc ca aperitiv.

Recomandari

Salate