Salata de fasole boabe cu ardei si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de fasole boabe cu ardei si ciuperci este o salata dietetica si gustoasa, pe care o puteti servi alaturi de o friptura sau simpla.

Ingrediente

    • 500 gr fasole boabe alba fiarta
    • 350 gr ciuperci fierte
    • 200 gr ardei gras verde
    • 100 ml ulei
    • cateva fire de tarhon
    • 3 linguri patrunjel verde tocat
    • 1 ceapa
    • 50 ml zeama de lamaie
    • 1 ardei gras rosu
    • 80 ml otet
    • 2 linguri mustar
    • 1 lingurita zahar pudra
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ciupercile si se taie feliute subtiri. Se stropesc imediat cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si se lasa 20 de minute.
  2. Se taie ceapa pestisori si ardeii in fasii subtiri. Se pun intr-un castron otetul, zaharul pudra si mustarul si se amesteca pana cand se dizolva zaharul. Se adauga uleiul, patrunjelul, sarea si piperul. Se pun in acest sos fasolea fiarta, ceapa, ardeii si ciupercile.
  3. Se amesteca usor si se tine la rece pana cand se serveste.

Recomandari

Salate