Salata de fasole boabe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de fasole boabe este cea mai econoomica si satioasa salata, avand un continut ridicat de fibre si minerale.

Ingrediente

    • 250 gr fasole boabe
    • 1 pastarnac
    • 1 morcov
    • 2 cepe de apa
    • 2 linguri cu ulei
    • 2 linguri cu otet
    • sare
    • verdeata tocata
    • 1 gogosar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Alegi fasolea bob cu bob, o speli cu apa rece, o pui sa fiarba intr-o oala cu apa rece. Daca ai muiat-o peste noapte, ii arunci apa si o pui sa dea in clocot cu apa rece cat s-o acopere. Arunci apa clocotita, pui 3 masuri de apa rece peste fasole, fierbi la foc potrivit cu un morcov, 1 pastarnac, o ceapa si 1/2 lingurita de sare. (Sarea este necesara ca sa tina boabele intregi).
  2. Scoti legumele cand au fiert, le tai rondele. Scurgi fasolea cand bobul se desface usor, o amesteci cu sos de ulei, otet, sare, piper (sau ardei iute tocat fin), ceapa si patrunjel verde tocat.
  3. Omogenizezi de jos in sus, decorezi cu rondele de morcov si pastarnac, colorezi cu felii subtiri de gogosar si lasi la rece, apoi o servesti cu paine proaspata.

Recomandari

Salate