Salata de dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de dovlecei este un excelent aperitiv de sezon, de care putem profita toata vara. Salata de dovlecei se prepara usor, este delicioasa, iar daca vrem sa adaugam mai multa savoare presaram peste salata de dovlecei parmezan ras.

Ingrediente

    • 4 dovlecei
    • 10 buc ciuperci medii
    • 2-3 fire de ceapa verde
    • 2-3 fire usturoi verde
    • muguri de pin
    • verdeata
    • ulei
    • unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala bine cu apa rece dovleceii, si se taie felii groase de 5 mm care se lasa pe un prosop sa se scurga. Se pune la incins ulei intr-o tigaie, apoi se adauga dovleceii care se rumenesc usor pe ambele parti.cand sunt gata si se scot din tigaie se pun mai intai pe servete absorbante pentru a se scurge tot surplusul de ulei.
  2. Separat, se caleste in unt ceapa si usturoiul taiate rondele fine, peste care se adauga ciupercile taiate si ele felii.
  3. Intr-un castron incapator se pun dovleceii, ciupercile cu ceapa si usturoi mugurii de pin.Se amesteca salata care se potriveste de sare.
  4. Se prepara un sos din 6 catei de usturoi zdrobiti, sare ulei si zeama de lamaie. Cand  sosul devine ca o pasta se dilueaza cu putina smantana  si se adauga in farfuriile in care se vor servi.

Recomandari

Salate