Salata pescareasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata pescareasca se poate servi atat ca fel principal cat si ca gustare delicioasa in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 1 kg peste
    • 4-5 cartofi mari
    • 2 castraveti proaspeti
    • 3-4 rosii
    • cateva fire de ceapa verde
    • 20-30 masline
    • 1 ardei gras
    • 1 lamaie
    • ulei
    • patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii

Timp de preparare 90 minute

  1. Alegi peste proaspat (de care preferi), il speli, il cureti bine si il pui la fiert in apa clocotita cu 1 lingurita de sare si 1 lingura zeama de lamaie. Lasi sa clocoteasca pestele la foc mic, 10-15 minute.
  2. Cureti castravetii de coaja, ii tai felii subtiri si ii sarezi.
  3. Separat, fierbi cartofii in coaja.Tai rosiile, ceapa si ardeiul felii. intr-un castron pui zarzavaturile pregatite, cartofii fierti, taiati cubulete si maslinele.
  4. Faci un sos din zeama de lamaie, ulei, sare si verdeata. Amesteci sosul impreuna cu pestele fiert si taiat felii.

Recomandari

Salate