Salata de cartofi cu peste conservat in otet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de cartofi cu peste conservat in otet este o salata delicioasa de vara, aromata si plina de vitamine.

Ingrediente

    • 150 gr peste conservat in otet (sau afumat)
    • 4 cartofi fierti in coaja
    • 1 mar
    • usturoi
    • masline
    • marar tocat
    • 3 linguri cu ulei de salata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Se curata cartofii de coaja cat sunt calzi, se taie felii subtiri, care se stropesc cu ulei.
  2. Se curata pestele de oase, se taie felii subtiri, se amesteca incet cu felii subtiri de mar (fara coaja) si usturoi tocat.
  3. Amestecul se pune peste cartofi, se adauga maslinele fara samburi si se omogenizeaza, folosind o furculita din inox. Se pune uleiul si putin otet in care a stat pestele. Peste acest amestec se presara verdeata tocata (de preferinta marar).
  4. Salatiera se orneaza cu frunze de salata verde (sau de bob, sau de papadie), se pune salata de cartofi, apoi se asaza la rece pentru 1 ora, dupa care se serveste cu paine proaspata, langa vin alb demisec.

Recomandari

Salate