Cartofi cu peste afumat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu peste afumat este o salata aperitiv delicioasa si aromata perfecta pentru zilele cu dezlegare la peste.

Ingrediente

    • 1 kg de cartofi
    • 2 mere
    • 2 castraveti murati
    • 2 cepe
    • 2 scrumbii afumate
    • 1 salata verde
    • 1/2 lamaie
    • 1 lingurita cu zahar
    • 1 lingura cu sare
    • 1 lingura cu mustar
    • 2 linguri cu otet
    • 150 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingredinte pentru 4 persoane

  1. Speli cartofii si-i pui la fiert in apa calda si sarata.
  2.  Desarezi scrumbiile, le cureti de oase si pielite si le tai felii, pe care le pui intr-o farfurie.
  3. Din mustar, otet, ulei, zeama de lamaie, sare, piper macinat si zahar faci un sos pe care-l omogenizezi si-l lasi deoparte.
  4. Intr-un castron adanc asezi cartofii taiati felii subtiri, sarezi usor, stropesti cu o lingura de ulei. Adaugi miezul de salata tocat marunt, feliute de castravete murat, ceapa taiata pestisori si felii de mar (fara coaja si seminte). Omogenizezi, torni deasupra sosul si adaugi feliile de scrumbie. Amesteci usor, lasi la rece 2 ore si servesti din salatiera in care ai rasturnat salata.

Recomandari

Salate