Cartofi cu sos de mustar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu sos de mustar sunt deliciosi si rapid de preparat, fiind in acelasi timp, si un preparat de baza in zilele de post.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 2 cepe de apa
    • 150 ml ulei
    • 3 linguri cu mustar
    • 2 linguri cu otet
    • 10 masline fara samburi
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Speli cartofii cu un burete aspru si-i pui sa fiarba in apa calda.
  2. Faci un sos de mustar: mustarul pus in castron, il subtiezi cu ulei si otet, il condimentezi cu sare si piper macinat si-l lasi deoparte 15 minute.
  3. Cureti cartofii, ii tai felii subtiri sau cubulete, ii stropesti cu ulei cat sunt calzi. Cureti ceapa, o tai pestisori, acoperi cu sare si presezi usor.  Speli cu apa rece, scurgi ceapa in sita, o pui in castron peste cartofi.
  4. Acoperi cu sosul de mustar, omogenizezi usor, decorezi cu masline fara samburi si lasi la rece. Servesti salata rece cu  felii de paine prajita.

Recomandari

Salate