Trufe cu frisca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Trufele cu frisca nu numai ca se prepara foarte usor, dar sunt delicioase si foarte apreciate.

Ingrediente

    • 200 gr ciocolata neagra cu 80% cacao
    • 150 ml frisca lichida
    • 25 gr unt
    • 50 gr cacao fara zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 25 bucati

Timp de preparare 20 minute+ 10 minute fierbere+ 3 ore asteptare

  1. Se pun pe foc frisca lichida si untul si se lasa pana ajung la punctul de fierbere.
  2. Intre timp, ciocolata se rupe bucati si peste ea se toarna amestecul fierbinte de frisca si unt. Se
    amesteca bine cu o lingura de lemn si apoi se da la rece pentru 3 ore.
  3. Apoi, din pasta intarita, se iau bucati de marimea unei lingurite, care se ruleaza intre palme pentru a forma bile si apoi se trec prin cacao. Se scot cu ajutorul unei furculite si se asaza separate una de alta pe platoul de servit. Se lasa la rece pana in momentul servirii.

Trufele fara ingrediente de calitate sunt simple bomboane.Este recomandata folosirea de unt si de cacao fara pic de sare.Un pic de scortisoara in cacao merge perfect!

Recomandari

Prajituri