Prajitura cu spuma si gem de caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu spuma si gem de caise este o prajitura rapida, economica dar foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    • 400 gr zahar
    • 4 oua
    • 150 ml lapte
    • 200 gr margarina, la temperatura camerei
    • 200 gr faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • gem de caise

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca margarina cu 200 gr zahar si cu cele 4 galbenusuri, aduagate pe rand. Dupa ce s-a frecat foarte bine, se adauga alternand laptele, faina si zaharul vanilat.
  2. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava intinsa, apoi se toarna compozitia, care apoi se baga la cuptor sa se coaca la foc moderat, avand grija sa nu se rumeneasca prea tare.
  3. Intre timp, se bat albusurile spuma adaugand restul de zahar.
  4. Cand prajitura s-a copt, se scoate din cuptor, se unge cu gem de caise si deasupra se intinde albusul batut spuma. Se baga tava inapoi in cuptor, la foc mic, pana se formeaza o pojghita.
  5. Se scoate prajitura coapta din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se poate portiona si servi.

Recomandari

Prajituri