Crumble cu rubarba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crumble cu rubarba este un desert foarte dulce si gustos, pe care trebuie sa il preparati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 50 gr faina alba
    • 60 gr zahar brun
    • 60 gr miere de albine
    • 70 gr unt
    • 160 gr iaurt natur
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 110 ml smantana
    • fulgi de ovaz
    • 100 gr merisoare uscate
    • 60 gr nuci caju
    • 800 gr rubarba

Instructiuni de preparare

  1. Se curata rubarba, se curata de coaja si se taie bucati, apoi se amesteca cu merisoarele, 2 linguri de zahar brun si zahar vanilat si se pun intr-o forma de sufleu unsa cu putin unt.
  2. Nucile caju se clatesc, se usuca prin tamponare si se toaca si se amesteca cu unt, restul de zahar, faina si fulgi de ovaz, se repartizeaza peste fructe.
  3. Compozitia se coace in cuptorul incins, la foc moderat 40 de minute, pana devine crocanta. Intre timp se amesteca smantana, iaurtul si mierea. Se serveste ca sos langa prajitura calduta.

Recomandari

Prajituri