Profito

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Profito este o prajitura foarte buna si aromata, fiind mult mai buna daca e tinuta la rece peste noapte.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 3 linguri untura/unt
    • 6 linguri zahar
    • 2 pliculete drojdie
    • 300 gr nuca
    • 1 borcan dulceata de caise
    • 1 kg faina
    • 3 oua
    • 1 lingurita bicarbonat
    • putin lapte si pesmet
    • 5 mere

    PENTRU CREMA:

    • 2 linguri faina
    • 1 litru lapte
    • 2 plicuri praf de budinca roz sau galben
    • 7 linguri zahar
    • 250 gr margarina

    PENTRU GLAZURA:

    • 2 linguri cacao
    • 2 linguri ulei
    • 20 gr zahar pudra
    • 4 linguri apa fiarta

Instructiuni de preparare

  1. Pregatesti un aluat din faina, unt, oua, zahar, bicarbonat, drojdie si putin lapte, pe acre il imparti in trei bucati, din care intinzi 3 foi. Asezi o foaie in tava unsa cu unt, o ungi cu dulceata de caise, apoi presari un strat de nuca macinata, cat de un deget grosime, un strat de mere rase si putin pesmet. Deasupra asezi o doua foaie si coci totul 20 de minute, la foc potrivit.
  2. Cea de a treia foaie o coci pe dosul tavii in care ai copt prejitura, dupa ce ai scos-o pe aceasta din tava.
  3. Pentru crema, topesti margarina intr-o craticioara, la foc mic. Adaugi zaharul si faina , si omogenizezi. Separat,prepari budinca conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi o incorporezi treptat in crema cu margarina. Intinzi crema deasupra celeli de a doia foi, si o acoperi cu a treia foaie.
  4. Pentru glazura, amesteci pe foc mic, zaharul cu cacaua, uleiul si  apa fiarta. cand s-au omogenizat ingredientele ungi cu compozitia obtinuta ultima foaie si lasi prajitura la rece 3-4 ore inainte de a o portiona si servi.

Recomandari

Prajituri