Prajitura Greta Garbo

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Greta Garbo este o prajitura aromata, foarte gustoasa si dulce, mai ales daca o serviti a doua zi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr unt
    • 250 ml frisca lichida
    • 1 cubulet drojdie
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 kg faina
    • 3 oua
    • 100 gr zahar
    • 1 lingurita sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr nuci macinate
    • 4 plicuri zahar vanilat
    • 400 gr marmelada
    • 400 gr zahar
    • 2 esente de vanilie

    PENTRU GLAZURA:

    • 50 gr cacao
    • 30 gr unt
    • 100 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, intr-un castron freci bine drojdia cu zaharul pana ajunge ca o crema, adaugi untul moale, ouale intregi, pe rand, amestecand dupa fiecare, pana se incorporeaza in unt, apoi adaugi smantana, coaja rasa de lamaie si faina, amestecand fara sa framanti prea mult. Lasi aluatul la dospit 20 de minute, apoi il pui pe masa tapetata cu faina si il imparti in patru parti egale. Iei o parte din aluat, o intinzi bine cu sucitorul, apoi o asezi in tava unsa cu ulei.
  2. Pentru umplutura maruntesti nucile, apoi le amesteci cu zaharul, esenta de vanilie si zaharul vanilat.
  3. Ungi bine prima foaie asezata in tava, cu un strat grosut de marmelada, apoi presari un strat din amestecul de nuca si zahar. Procedezi la fel cu restul foilor, ultima foaie ramanand neunsa.
  4. Lasi prajitura 30 de minute sa mai dospeasca, dupa care o coci in cuptorul bine incins. Dupa ce prajitura s-a copt, o lasi  in tava pana se raceste bine, apoi o glasezi cu glazura de cacao preparata prin frecarea untului cu zaharul si cacaua.
  5. Dupa intarirea glazurii, portionezi prajitura si o servesti.

Recomandari

Prajituri