Prajitura in valuri cu pere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu pere este ideala in zilele cand doriti ceva dulce sau de ce nu in zilele de sarbatoare.Partea buna este ca avand branza in compozitie aceasta prajitura poate fi preparata chiar si cu 3 zile inaine de a fi consumata.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr margarina
    • 4 oua
    • 170 gr zahar pudra
    • 300 gr faina
    • 1 plic praf de copt
    • 150 ml lapte
    • 2 linguri cacao

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gr pere din compot
    • 300 ml lapte dulce
    • 1 plic pudica de vanilie
    • 200 gr unt
    • 200 gr crema de branza
    • 100 gr zahar

    PENTRU DECOR:

    • 50 gr glazura de ciocolata

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, tai margarina bucati, o pui intr-un vas, o lasi sa se inmoaie la temperatura camerei. Cand margarina este moale adaugi galbenusurile si zaharul apoi mixezi bine compozitia. Pui faina cernuta cu praful de copt si amesteci. Incorporezi albusurile batute spume alternativ cu laptele adaugat treptat.Imparti aluatul in doua iar in una din cele doua parti adaugi cacaua.
  2. Intr-o tava patrata tapetata cu hartie de copt torni aluatul alb si nivelezi. Adaugi peste el aluatul maro peste care asezi perele scurse si taiate bucati. Cand asezi perele le apesi un pic pentru ca sa intre un pic in aluat. Bagi tava in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute, la foc potrivit, dupa care lasi sa se raceasca.
  3. Pentru umplutura fierbi laptele amestecat cu zaharul, apoi adaugi praful de budinca si amesteci continuu pana se ingroase, la foc mic. Opresti focul si lasi budinca sa se raceaca amestecand continuu. Adaugi untul moale, crema de branza si mixezi totul foarte bine. Asezi crema peste blatul racit, spoi bagi prajitura la frigider ca sa se intareasca.
  4. Cand este compet rece decorezi cu glazura si tai prajitura patrate.

Recomandari

Prajituri