Prajitura de ciocolata cu crema de cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura de ciocolata cu crema de cirese nu o puteti rata pentru ca este foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 50 gr faina
    • 3 oua
    • 100 gr zahar
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 1/2 lingurita praf de copt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 350 gr frisca lichida
    • 300 gr cirese

    PENTRU FINISAT:

    • 100 ml frisca lichida
    • 50 g zahar
    • 80 g unt
    • o lingurita scortisoara
    • 100 g ciocolata neagra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 40 minute+10 minute coacere

  1. Pentru blat, ciocolata se topeste la bain-marie. Intre timp, galbenusurile se freaca cu zaharul si apoi se adauga ciocolata topita. Se pun faina si praful de copt si apoi spuma de albusuri batute.
  2. Tava mare de cuptor se tapeteaza cu hartie, se intinde aluatul cu o spatula si se coace 10 minute. Apoi, dupa ce s-a racit, se taie in doua parti egale.
  3. Pentru umplutura, frisca lichida foarte rece se mixeaza pentru a obtine spuma care se amesteca cu ciresele curatate de samburi si, eventual, taiate.
  4. Intr-un vas plat, se asaza una dintre foile coapte, se pune umplutura de frisca si se acopera cu a doua foaie. Se lasa asa, nu la caldura mare, dar nici la frigider, pana ce se pregateste glazura.
  5. Pentru a face glazura, la bain-marie se pun ciocolata rupta bucati si untul. Separat, zaharul si frisca lichida se pun pe foc mic pentru a topi zaharul. Apoi, se amesteca cu compozitia de ciocolata si se potriveste gustul cu scortisoara. Se toarna peste prajitura si, dupa ce s-a racorit putin, se da prajitura la rece pentru 4 ore.

Recomandari

Prajituri