Deliciu cu foi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru un sfarsit de saptamana langa cei dragi va propunem o reteta de "Deliciu in foi" cu care sa ii cuceriti pe toti. Gustul ei aromat imbie pe toata lumea.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 300 gr faina
    • 100 gr zahar
    • 100 gr margarina
    • 2 galbenusuri
    • 1 plic praf de copt
    • 3-4 linguri lapte cald

    PENTRU CREMA DE CIOCOLATA:

    • 300 gr ciocolata neagra
    • 200 ml frisca lichida
    • 50 gr stafide
    • 1 portocala
    • 4 linguri nuca macinata
    • esenta de rom

    PENTRU DECOR:

    • 50 gr ciocolata

Instructiuni de preparare

  1. Mai intai pragatim foile amestecand intr-un castron faina, zaharul,margarina,galbenusurile,praful de copt si laptele. Framantam aluatul pana devine un pic elastic. Punem aluatul in folie de plastic si il bagam la frigider pentru 30 de minute. Intindem doua foi pe care le coacem pe fundul unei tavi, timp de 15 minute fiecare la foc mediu.
  2. Pentru crema,topesti ciocolata in frisca lichida fierbinte, dar nu o lasi sa dea in clocot. O dai deoparte de pe aragaz, o lasi sa se raceasca, apoi o freci cu mixerul incat sa capete o textura spumoasa. Se imparte crema in doua parti. Intr-o parte se adauga stafidele inmuiate in rom,nuca macinata si coaja rasa de la portocala.
  3. Se pune crema cu nuca si stafide intre cele doua foi apoi se imbraca toata prajitura cu crema de ciocolata simpla si se rade deasupra ciocolata fulgi.

Recomandari

Prajituri