Compozitie alba pentru mignonuri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Compozitia alba pentru mignonuri, dupa ce s-a copt o puteti unge cu crema preferata, portionand-o abia cand crema s-a intarit.

Ingrediente

    • 6 oua
    • 120 gr zahar pudra
    • 120 gr faina
    • 50 gr unt
    • 1 plic zahar vanilat

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca bine la bain-marie zaharul cu ouale intregi, avand grija pentru ca cu cat baterea se va face mai tare, cu atat compozitia va fi mai pufoasa. Compozitia este suficient de groasa in momentul in care, daca veti ridica telul compozitia care va cadea de pe el nu isi  va pierde imediat forma.
  2. Se ia vasul de pe aburi si se bate pana cand se raceste, incorporand usor faina si zaharul vanilat. Se aduaga untul topit si racit, omogenizand bine compozitia. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava dreptunghiulara, nu foarte inalta, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat.
  3. Cand blatul este copt se rastoarna pe o planseta presarata cu faina, iar tava se va ridica de pe prajitura, abia cand s-a racit. In felul acesta, prajitura ramane frageda.
  4. Cand dorim ca din aceasta compozitie sa facem rulada, se toarna intr-o tava mai lata, ca sa fie foaia mai subtire, si, imediat ce a-ti scos-o din cuptor, acoperiti cu un servet de bucatarie umezit.

Recomandari

Prajituri