Prajitura la rece cu iaurt

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura fara cuptor este prajitura perfecta pentru bucataresele incepatoare, fiind in acelasi timp un desert delicios.

Ingrediente

    PENTRU ALUATUL DE BAZA:

    • 150 gr biscuiti sfaramiciosi
    • 85 gr unt
    • o lingurita scortisoara

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 600 gr crema de branza
    • 300 gr iaurt simplu
    • 3 lingurite de suc lamaie
    • 75 gr zahar
    • un pliculet gelatina
    • 150 ml apa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 portii

Timp de preparare 40 minute+3 ore asteptare

  1. Se faramiteaza biscuitii si apoi se amesteca impreuna cu untul topit pe foc sau la microunde. Apoi se adauga scortisoara. Amestecul se pune in forma tapetata cu hartie si se da la frigider.
  2. Pentru umplutura, se amesteca branza cu sucul de lamaie si iaurtul. intr-o craticioara, se pun gelatina, zaharul si apa si se fierb. in momentul in care amestecul a devenit mai gros, acesta se toarna peste branza.
  3. Se scoate forma de la frigider, se toarna crema de branza, se niveleaza si se da la frigider pentru trei ore.

Daca se foloseste branza de vaci, aceasta trebuie bine maruntita inainte de folosire pentru ca toate cocoloasele specifice sa dispara si prajitura sa fie fina.

Recomandari

Prajituri