Buturuga cu flori

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Buturuga cu flori este un desert foarte bun si aspectuos pe care il puteti prepara cu o zi inate de a-l servi,astfel rulada va fi mai aromata si mai gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 3 oua
    • 100 gr faina
    • 125  gr zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 100 gr ciocolata neagra
    • 300 ml frisca lichida
    • 200 gr ciocolata cu lapte

    PENTRU DECOR:

    • 300 gr pasta de migdale
    • colorant alimentar de culori diferite

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 10 minute
Timp de fierbere 5 minute

  1. Pentru aluat se separa ouale, iar galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc. Se bat spuma albusurile si se adauga in crema de galbenus. Se adauga faina in ploaie, se amesteca si se toarna intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Se coace 10 minute, apoi se scoate pe un servet umezit care se ruleaza.
  2. Pentru umplutura, se incalzesc la bain-marie jumatate din cantitatea de frisca si cele doua feluri de ciocolata. Se amesteca bine pana se obtine o crema omogena. Restul de frisca lichida se bate si se amesteca cu crema de ciocolata, apoi se baga la frigider pana se raceste
  3. Se desfasoara aluatul, se umple cu grija, se ruleaza din nou si se acopera cu crema ramasa. Rulada astfel formata se taie bucati si se asaza pe un platou astfel incat sa capete forma unei buturugi.
  4. Se baga prajitura la frigider cat timp se modeleaza pasta de migdale cu care se va orna buturuga.

Recomandari

Prajituri