Rulada Padurea Neagra cu inghetata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Renumita rulada Padurea Neagra este renumita datorita celor teri ingrediente: blatul-biscuit de ciocolata, ciresele/visinele si frisca. In aceasta versiune frisca este inlocuita cu inghetata de vanilie.

Ingrediente

    PENTRU UMPLUTURA SI SOS:

    • 225 gr visine fara samburi din conserva
    • 500 ml inghetata de vanilie
    • 150 ml apa
    • 100 gr zahar tos fin
    • 7 linguri gem de visine/cirese

    PENTRU BLATUL-BISCUIT DE CIOCOLATA:

    • 3 oua
    • 5 gr faina
    • 75 gr zahar tos fin
    • 1 lingura amidon
    • 2 linguri cacao pudra

    PENTRU SERVIRE:

    • frisca batuta
    • aschii de ciocolata
    • crengute de menta
    • zahar pudra

    USTENSILE:

    • ambalaj cilindric de chipsunri, cu lungimea de 15 cm, cu folie de aluminiu in interior
    • tava de copt antiaderenta dreptunghiulata, tapetata cu hartie pergament

Instructiuni de preparare

  1. Blatul-biscuit  de ciocolata infasurat pe rulada de inghetata se prepara prin batere: cu cat aluatul este mai aerat, cu atat foaia devine mai pufoasa. Ideal ar fi sa utilizati un micer electric, deoarece este nevoie ca ouale si zaharul sa fie batute pana devin o crema groasa, de culoare deschisa, al carei volum s-a dublat. Apoi presarati faina, amestecand aluatul cu grija, pentru a-l mentine aerat. Pentru un gust de ciocolata mai intens, utilizati pudra de cacao amaruie.
  2. Coaceti foaia de rulada in cuptorul incins, la foc mediu, nu mai mult de 10 minute. Scoateti blatul-biscuit din cuptor si acoperiti-l cu un servet umed, ca sa nu se usuce. Lasati foaia sa se raceasca in tava, iar apoi turnati-o pe o foaia de hartie de copt. Eliminati marginile uscate cu un cutit cu lama ascutita.
  3. Pentru umplutura, scurgeti siropul de pe visinele din conserva cu ajutorul unor prosoape din hartie. Scoateti inghetata din congelator ca sa se inmoaie putin, apoi turnati-o intr-un bol.
  4. Amestecati cu atentie in inghetata 125 gr din visinele conservare scurse de suc, repartizandu-le uniform. Indesat inghetata in forma cilindrica, si bagati-o la congelator peste noapte ca sa se intareasca.
  5. Intr-un bol mai mare, bateti ouale cu zaharul pana cand obtineti o crema groasa , de culoare deschisa, care isi mareste volumul. Adaugati faina, amidonul alimentar si cacaua, iar compozitia turnati-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Acoperiti cu un servet umed blatul-biscuiti copt.
  6. Pentru sos, fierbeti apa cu zaharul pana obtineti un sirop transparent, nu prea gros. Adaugati 3 linguri de gem, strecurati siropul, apoi adaugati visinele ramase.
  7. Indepartati servetul umed de pe foaie si rasturnati-o pe o foaia de hartie de copt. Eliminati hartia care a fost coapta si indreptati marginile cu un cutit foarte ascutit. Ungeti foaia uniform, cu gemul ramas.
  8. Dezlipiti sau taiati cilindrul din carton cu inghetata. Asezati sulul de inghetata la una din extremitatile inguste ale foii si rulati cu ajutorul hartiei de dedesubt. Infasurati preparatul in folie alimentara si dati-l 30 de minute la congelator.
  9. Luati foaia de pe rulada, eliminati marginile neregulate de la ambele capete si taiati rulada felii.  Serviti rulada cu sos si frisca batuta, decorata cu aschii de ciocolata si crengute de menta.

Recomandari

Prajituri