Amandina de cofetarie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Amandina de cofetarie este prajitura preferata a iubitorilor de ciocolata, prajitura pe care o puteti pastra la rece chiar si 3-4 zile.

Ingrediente

    PENTRU BLATUL CU ZAHAR ARS:

    • 7 oua
    • 190 gr zahar
    • 300 gr faina,
    • 2 plicuri praf de copt

    PENTRU CREMA DE CACAO:

    •  250 gr zahar
    • 350 gr margarina
    • 50 gr cacao
    • esenta de rom si vanilie

    PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA:

    • 400 gr ciocolata neagra de menaj

    PENTRU SIROP:

    • 250 ml apa
    • 100 gr zahar
    • coaja rasa de lamaie
    • esenta de rom

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 minute in cuptorul incins.
  2. Intre timp, se prepara crema pentru care se amesteca margarina cu zaharul pana cand acesta se topeste complet, apoi se adauga esente si cacaua, omogenizand amestecul.
  3. Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom, pana cand acesta se ingroasa, moment in care se da la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  4. Ciocolata de manaj se pune intr-un castron la bain-marie, pana cand se topeste de tot, si se poate glazura cu ea ultimul blat.
  5. Blatul copt se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie, pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate, insa nu prea marunt.
  6. Se da la rece 1 ora ca sa se intareasca apoi se taie sub forma unui patrat si se glaseaza in ciocolata.

Recomandari

Prajituri