Rulada cu portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada cu portocale este un desert aromat si foarte racoritor. Acest desert are marele avantaj ca se prepara usor si necesita putine ingrediente, iar rezultatul este apetisant!

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 3 oua
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 100 gr faina
    • 100 gr zahar
    • 1 lingurita coaja rasa de portocala

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 lingura lichior de portocale
    • 200 ml frisca lichida
    • 1 portocala

    PENTRU DECOR:

    • 200 gr fulgi de ciocolata

Instructiuni de preparare

  1. Se bat ouale spuma tare impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Se adauga coaja rasa de portocala si se incorporeaza usor faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr- tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul incins, la foc moderat, 10 minute.
  2. Se rastoarna blatul pe un prosop umezit, s einlatura hartia de copt, apoi se ruleaza cu tot cu prosop si se lasa sa se raceasca.
  3. Se desface blatul cu mare grija sa nu se rupa, se intindea deasupra frisca batuta spuma cu lichiorul d eportocale, se adauga felii de portocala si se ruleaza din nou blatul cu umplutura in interior.
  4. Se unge rulada deasupra cu frisca si se presara fulgii de ciocolata. Rulada se baga la frigider pentru 2-3 ore, apoi poate fi portionata si servita.

Recomandari

Prajituri