Briose cu banane- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Briosele cu banane sunt atat de bune, incat de multe ori trebuie sa prepar chiar mai mult de o tava.

Ingrediente

    • 2 banane foarte coapte
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 2 oua
    • 1 plic zahar vanilinat
    • 80 gr unt
    • 2 lingurite praf de copt
    • 75 gr zahar
    • 150 gr faina

    PENTRU SERVIT:

    • 3 linguri miere de albine
    • miez de nuca macinat

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas, se freaca untul cu zaharul ?i zaharul vanilat pentru a obtine o crema spumoasa. Se adauga ouale, se amesteca si apoi se pun bananele maruntite cu furculita.
  2. Se adauga faina, esenta de vanilie si praful de copt si se amesteca din nou. Se ung formele de briose si se umplu pe 3/4 cu aluat. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.
  3. Briosele coapte se lasa sa se raceasca in totalitate, si pentru a le aduce la masa se topeste mierea la bain-marie. Se ung briosele cu mierea cu ajutorul unei pensule, se presara nucile maruntite si lasa sa se usuce putin.

Recomandari

Prajituri