Bavareza de capsuni- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza de capsuni este desertul cel mai indragit de copii pentru ca este foarte bun si racoritor.

Ingrediente

    • 500 gr capsuni coapte
    • 350  gr zahar
    • 400 ml apa
    • 8 foi de gelatina
    • 400 gr frisca
    • 10 capsuni pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Se spala si se curata capsunile. Se paseaza capsunile prin sita, obtinand un piure subtire. 
  2. Se face, intr-un vas, un sirop din zahar si apa, in care se adauga gelatina, inmuiata inainte in apa rece, si se fierbe pana se ingroasa. Se amesteca siropul cu piureul de capsuni. Se fierbe amestecul pe foc mic, pana scade bine. Se raceste piureul, se pune intr-un castron, care se tine la frigider 1 ora. 
  3. Cand amestecul s-a inchegat putin, se scoate castronul din frigider si se inglobeaza usor 250 gr frisca. Se toarna compozitia intr-o forma de bavareza udata cu apa, care se pune in frigider. Se scoate forma din frigider, se inmoaie cateva secunde forma in apa calda si se rastoarna pe o farfurie rotunda. Se garniseste cu 150 gr frisca si feliute de capsuni. 

Recomandari

Prajituri