Prajitura Corso

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Corso este o prajitura economica pe care o puteti prepara pentru ocazii speciale sau pentru o masa in familie alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    PENTRU CELE 2 FOI MARO:

    • 100 gr unt
    • 1 lingura amoniac stins intr-un pahar de lapte
    • faina cat cuprinde
    • 1 ou
    • 1 1/2 lingura cacao
    • 3 linguri zahar

    PENTRU FOAIA GALBENA:

    • 200 gr zahar
    • 6 linguri ulei
    • 6 oua
    • 6 linguri apa
    • 200 gr faina

    PENTRU CREMA SI DECOR:

    • 50 gr zahar
    • 200 gr zahar
    • 1 esenta de vanilie
    • 300 ml lapte
    • 4 linguri gris
    • 200 gr unt
    • coaja rasa si zeama de la o lamaie
    • 50 gr ciocolata
    • 300 ml frisca lichida

Instructiuni de preparare

  1. Pentru foile maro se amesteca faina cu cacaua, apoi se adauga oul, zaharul, amoniacul si, la final untul batutu spuma. Se framanta un aluat numai bun de intins din care se formeaza doua foi care se coc pe dosul tavii de cotp tapetata cu hartie de copt.
  2. Pentru foaia galbena, bati ouale foarte bine cu zaharul, apoi adaugi alternativ apa si uleiul si, la final faina cernuta in ploaie. Torni compozitia in tava de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc moderat pana cand trece testul cu scobitoarea.
  3. Pentru crema, pui laptele cu zaharul si grisul intr-un vas pe foc si lasi pana se ingroasa, amestecand continuu. Freci untul moale cu zaharul pudra si incorporezi zeama si coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Dupa ce s-a racit crema de gris, o amesteci treptat cu crema de unt.
  4. Pentru asamblarea prajiturii insiropezi foarte putin, cu sirop din zahar si apa, una dintre foile maro, dupa care pui jumatate din crema si nivelezi. Asezi foaia galbena, apoi intinzi crema ramasa si pui peste ea cea de a doua foaie maro insiropata. La final, ornezi prajitura cu frisca batuta spuma si ciocolata rasa.

Recomandari

Prajituri