Rulada de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada de ciocolata este un desert delcios si gustos pe acre il puteti decora cu miez de nuca sau nu, in functie de preferintele dumneavoastra.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 5 oua
    • 120 gr zahar
    • 3 linguri cacao
    • 100 gr faina
    • 5 linguri apa
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura amidon alimentar

    PENTRU CREMA:

    • 2 linguri miere de albine
    • 20 gr unt
    • 120 gr zahar
    • 250 ml frisca lichida
    • 100 gr ciocolata de menaj
    • 100 gr nuca macinata pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Se bat galbenusurile cu 5 linguri de apa,  60 gr zahar si zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma cu restul de  zahar, se incorporeaza treptata galbenusurile, faina cernuta cu amidonul si cacaua, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul incins 15 minute.
  2. Cand blatul etse gata se lasa sa se racoreasca 5 minute, apoi se rastoarna pe un servet umed, se ruleaza cu servet cu tot si se lasa sa se raceasca.
  3. Se bat 200 ml frisca pana se intareste. Se topeste ciocolata la bain-marie. Separat, se caramelizeaza zaharul, se adauga mierea si untul, amestecand continuu, apoi se adauga 50 ml frisca lichida. Amestecul obtinut se toarna peste frisca batuta,amestecand continuu, se adauga ciocolata si se bate pana se omogenizeaza crema.
  4. Se intinde blatul, se pune crema si se ruleaza din nou. Se intinde putina crema ramasa peste rulada, se presara nuca si se lasa la frigider inainte de a o felia si servi.

Recomandari

Prajituri