- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placintele cu ravase sunt nemaipomenita la mesele cu multi invitati, avand rol dublu, atat de gustare dar si de a-i distra pe invitati.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 450 gr faina
- 180 ml apa calduta
- 1 lingura zahar
- 1 lingura drojdie uscata
- 5 linguri ulei
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 250 gr branza framantata
- ravase
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul, sarea si uleiul pana ce aluatul incepe sa se prinda. Apoi se pune drojdia si, putin cate putin, apa amestecand si ingloband faina.
- Dupa ce aluatul s-a format, se aduna intr-o bila si se lasa la crescut 30 de minute. Apoi, se intinde o foaie pe masa presarata cu faina si se taie cercuri cu gura unei cani sau a unui pahar.
- Pe jumatatea fiecarui cerc se pune o lingurita de branza, se asaza ravasul, se pliaza si se preseaza marginile cu dintii unei furculite.
- Se pun toate placintelele in tava si se coc 20 de minute maximum, apoi se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.