Placinte cu ravase

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placintele cu ravase sunt nemaipomenita la mesele cu multi invitati, avand rol dublu, atat de gustare dar si de a-i distra pe invitati.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 450 gr faina
    • 180 ml apa calduta
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingura drojdie uscata
    • 5 linguri ulei
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr branza framantata
    • ravase

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul, sarea si uleiul pana ce aluatul incepe sa se prinda. Apoi se pune drojdia si, putin cate putin, apa amestecand si ingloband faina.
  2. Dupa ce aluatul s-a format, se aduna intr-o bila si se lasa la crescut 30 de minute. Apoi, se intinde o foaie pe masa presarata cu faina si se taie cercuri cu gura unei cani sau a unui pahar.
  3. Pe jumatatea fiecarui cerc se pune o lingurita de branza, se asaza ravasul, se pliaza si se preseaza marginile cu dintii unei furculite.
  4. Se pun toate placintelele in tava si se coc 20 de minute maximum, apoi se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Recomandari

Placinte