Placinta pascala

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta placinta provine din partea centrala Frantei unde placinta pascala era de nelipsit de pe mesele tuturor. Se serveste ca aperitiv cald si poate fi felul principal la cina, dar ete si mai buna servita cu orice ocazie alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 400 gr aluat foietaj
    • 600 gr spanac proaspat
    • 8 oua
    • 300 ml smantana
    • 2 catei de usturoi
    • 300 gr carne de miel
    • 2 linguri faina
    • 2 morcovi
    • nucsoara
    • 50 m vin alb
    • 150 gr cascaval
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se toaca carnea de miel, apoi se pune intr-un castron si se amesteca cu usturoiul pisat, sare, piper, un varf de lingurita de nucsoara.Se amesteca bine compozitia si se baga in frigider.
  2. Intre timp, se pune o oalsa cu apa de foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca se opareste spanacul 5-6 secunde, apoi se lasa sa se scurga. In alta oala se pun morcovii la fiert, apoi se taie cubulete care se pun in castronul cu carnea de miel.
  3. Spanacul se toaca si se pune in castronul cu carnea de miel, se adauga 2 oua batute, 2 linguri de faina si 50 ml de vin alb.
  4. Se tapeteaza o tava  cu foietaj, apoi se toarna compozitia preparata, iar deasupra se asaza 5 oua fierte tari, taiete in jumatati.
  5. Se ia alt ou, se bate ca pentru omleta si se amesteca cu cascavalul ras si smantana si se toarna in forma, peste compozitia de carne cu spanac.
  6. Tava se baga in cuptorul incins pentru 45 de minute, la foc moderat.
  7. Cand este gata se lasa sa se racoreasca 30 de minute, apoi poate feliata si servita. Cel mai bine ar fi daca se prepara cu o zi inainte de a fi consumata, astfel se vor imbina aromele.

Recomandari

Placinte