Placinta de rubarba si fructe de padure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta de rubarba si fructe de padure este desertul perfect in zilele de vara cand doriti un preparat gustos, aromat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 130 gr zahar tos
    • 130 gr alune de padure
    • 130 faina alba
    • 130 gr unt
    • 4 galbenusuri

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr fructe de padure
    • 2 pliculete zahar vanilat
    • 100 gr tije de rubarba

    PENTRU TAVA:

    • 25 gr unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 30 minute

  1. Se macina alunele de padure cat mai fin, apoi se cerne faina obtinuta. Pudra obtinuta se amesteca cu faina alba si zaharul, apoi se adauga galbenusurile si untul taiat cubulete. Se inmoaie aluatul cu 3-4 linguri de apa, cat sa se obtina un aluat omogen, care se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider jumatate de ora.
  2. Se aleg fructele de padure si se trec rapid sub jet de apa rece. Tijele de rubarba se taie marunt, apoi se amesteca cu fructele si cu zaharul vanilat.
  3. Se unge cu un tava de cuptor, apoi se intinde din aluat o faie care se asaza in tava si se ridica marginile ca sa se formeze un fel de cosulet. Se pun fructele in aluat, apoi placinta se coace 30 de minute, in cuptorul incins, la foc moderat.

Recomandari

Placinte